AM Automäkinen

AM Automäkinen kuuluu Kuorma-autokorjaamo Mäkelä -konserniin. Kuorma-autokorjaamo Mäkelä on pitkän linjan toimija raskaiden kuljetuskalustojen saralla. Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1940, jolloin Esko Mäkelä perusti Huittisiin kuorma-autokorjaamon. Hänen poikansa Juha-Pekka Mäkelän johdolla yritys on laajentanut toimintaansa päälirakenteiden ja perävaunujen valmistukseen sekä autovarusteluun. 

Kolme yritystä, yksi konserni

Vuonna 2016 Kuorma-autokorjaamo Mäkelä osti AM Automäkisen ja huittislaisen Mommolan Metallipajan osaksi toimintaansa. Vuonna 2020 pääli- ja perävaunujen valmistaja Oy Karleby Limetec liitettiin mukaan. Kehityksen myötä Kuorma-autokorjaamo Mäkelä voi tarjota asiakkailleen kattavasti niin räätälöityjä kuljetusratkaisuja kuin huolto- ja korjauspalveluja.

Kuorma-autokorjaamo Mäkelä -konserni jakaantuu kolmeen yritykseen:

  • KKM Kuorma-autokorjaamo Mäkelä 

  • AM Automäkinen 

  • Limetec

Konsernin kokonaishenkilömäärä on yli 60 henkilöä. Kokonaisvaltaisten kuljetuskalustopalvelujen ohella Kuorma-autokorjaamo Mäkelä haluaa edistää suomalaisen kuljetusvälineteollisuuden säilymistä ja kasvua. Limetecin vahva myynti- ja huoltoverkosto mahdollistaa puolestaan laajan tuotevalikoiman tarjoamisen asiakkaille Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa.